LEDEN VAN DE BAND/ Bandmembers / Bandmitglieder

  Efkes Anders bestaat uit een vaste kern en een aantal muzikanten die een wat lossere band met de band hebben.

(Flip Bastian)
Flip Bastian
Trombone

Flip was al 12 jaar lid van de band toen hij in 2007 besloot dat hij meer vrije tijd wilde om met zijn Nel en de camper op stap te kunnen gaan. Hij had toen zo veel voor de band betekend dat hij tot ere-lid werd benoemd. Maar zijn hart bleef bij Efkes Anders en hij was altijd graag van de partij als we een invaller nodig hadden. Nu speelt hij alweer vele jaren voluit mee, alsof hij nooit is weggeweest.
Ernest Mbonani
Grand marshall en wasbord

Ernest werd gepolst om eens te komen kijken op de repetitie. Hij bleek een natuurtalent op wasbord en speelde de dag daarna al mee in een optreden, op 31 december 2010. Als marshall loopt hij ver (soms te ver) op de band vooruit. Hij zingt ook enkele van de gospels die EA op het repertoire heeft staan.
(Ernest Mbonani)
(Steph) Steph ter Beek
sousafoon

Steph torst het zwaarste instrument en dat voelt hij soms als een last. Toch gaat hij ijzersterk door. Hij is sinds 2019 lid van de band. Mooie solo's en stevig ritme. Wat moeten we zonder hem?
Peter Alewijns
tenorsaxofoon

Peter is lid van de band sinds april 2004. Vaak bezig bij EA met grote en kleine repetities. Is daarnaast als under-cover geïnfiltreerd in verschillende andere muziekgezelschappen. Vermeldenswaard is ook zijn technische knobbel. Iedereen komt bij hem met vragen over LCD-tv's of DVD-recorders die niet werken. Als voorzitter en enig lid van de technische commissie van de band verricht hij wonderen.
(Peter Alewijns)
(Joop Konings) Joop Konings
klarinet

Lid sinds september 2002. Maakte een mooie carrière bij de band. Werd eerst aspirant-lid, daarna permanent-aspirant-lid, vervolgens permanent-ere-aspirant-lid en uiteindelijk (tot nu toe de meest eervolle positie) gewoon-lid.
Hij zingt ook veel nummers, soms met unieke eigen variaties in de tekst.
Donna Magermans
banjo

Donna is sinds juni 2002 lid van band. Virtuoos op de banjo. Ze maakt mooie solo's en probeert de band voortdurend tot hogere tempi op te zwepen.
(Donna Magermans)
(foto Angelique van de Burgt) Angelique van de Burgt
bastrom

Angelique slaat alles. Xylofoon, triangel, pauken en nog wat van dat soort dingen. Zo iemend heet percussionist. En ze slaat ook de grote trom bij Efkes Anders.
Ze is getrouwd met André. Inderdaad, een echtpaar in de band.
André Boereboom
tenorsax

André is een uitzondering in de band. Terwijl de meeste leden het lezen van bladmuziek wat verleerd zijn kan hij het nog als de beste. Dat levert soms wat verwarring op wanneer blijkt dat de andere blazers ingesleten afwijkingen hebben ontwikkeld. André zet vaak een boom op. Heel veel bomen zelfs want hij kweekt ze.
(foto Andre Boereboom)
(foto Ben de Bont) Ben de Bont
snaartrom

Ben is al heel lang onze vaste trommelaar. Toch hebben we weinig echt mooie foto's van hem. Je ziet hem op groepsfoto's altijd bescheiden achteraan staan. En zo hoort het ook.
Hans Boerrigter
snaartrom

Hans is onze tweede trommelaar. Hij is er wanneer Ben er niet is. Of andersom, Ben is er wanneer Hans er niet is. Wij weten zelf ook niet hoe het precies zit.
Hans is, wanneer hij niet bij Efkes Anders is, fysiotherapeut en zorgt dus goed voor zijn eigen conditie.
(Hans Boerrigter)
(foto Willem) Willem Weijts
Trompet

Mede-oprichter van de band (1 oktober 1981) en daarmee in jaren het oudste lid. Ook leider en lijder van de band. Weet op onnavolgbare wijze de hoge trompetnoten te vermijden.
Terug naar de kop van deze pagina

Valid HTML 4.01 Transitional