JUBILEUM 40 JAAR

(foto van de band)

(foto 1982)

Geschiedenis

Op een sombere avond in oktober 1981 is de band ontstaan en de filosofie was en is: jazzmuziek maken binnen de mogelijkheden en vooral met plezier voor het publiek en de muzikanten zelf.
De stijl werd in de loop van de tijd een mengvorm van New Orleans revival en streetparade-classics, blues en gospel. Een lijfspreuk was al gauw gevonden en typisch voor de ludieke sfeer van de band:

The streetparade-band voor Funerals, Divorces and other Calamities.

Begrafenissen zijn te emotioneel en voor een echtscheiding is nog nooit een uitnodiging ontvangen. Alle andere feestelijkheden zijn veelvuldig aan de orde geweest. Jazz Festivals, Streetparades, Jazzclubs, Bruiloften en partijen.

(foto Brunico)

Al gauw ging de band op uitnodiging naar het buitenland en inmiddels zijn er optredens verzorgd door heel Europa vanaf Italië tot Denemarken toe. Vooral veel in Denemarken en Duitsland. En natuurlijk "overal" in Nederland.


(foto Kerk Oirschot) Ook zijn er vele kerkdiensten verzorgd, zoals in Wageningen, Middelburg, Dongen, Eindhoven en Oirschot.

De band maakt tijdens optredens gemakkelijk contact met het publiek en zo ontstond een vaste schare fans. Een tiental keren werd een Efkes Anders Riverboat Cruise georganiseerd. Door de coronacrisis heeft de band het noodgedwongen wat rustiger aan moeten doen, maar staat weer klaar voor de toekomst.

Kortom een historie van een van de oudste jazz bands van Eindhoven die er wezen mag en waar de band ook terecht trots op is.

Jubileumfeest

(affiche) Efkes Anders had het plan om het jubileum te vieren met een muzikale receptie, waarbij naast de Efkes Anders Jasskapel ook drie bevriende jazz bands zouden optreden.
Helaas is door de coronaperikelen het feest afgelast. Hiernaast zie je nog wel het jubileumaffiche.Terug naar de kop van deze paginaValid HTML 4.01 Transitional