JUBILEUM 35 JAAR

foto van de band


De Efkes Anders Jasskapel bestaat 35 jaar en vierde dat met een muzikale receptie op zondag 6 november 2016 in gemeenschapshuis "de Ronde", Tongelresestraat 146 te Eindhoven.

(foto 1982)

Op een sombere avond in oktober 1981 is de band ontstaan en de filosofie was en is: jazzmuziek maken binnen de mogelijkheden en vooral met plezier voor het publiek en de muzikanten zelf.
De stijl werd in de loop van de tijd een mengvorm van New Orleans revival en streetparade-classics, blues en gospel. Een lijfspreuk was al gauw gevonden en typisch voor de ludieke sfeer van de band:

The streetparade-band voor Funerals, Divorces and other Calamities.

Begrafenissen zijn te emotioneel en voor een echtscheidng is nog nooit een uitnodiging ontvangen. Alle andere feestelijkheden zijn veelvuldig aan de orde geweest. Streetparades, Jazzclubs, Bruiloften en partijen.

(foto Brunico)

Al gauw ging de band op uitnodiging naar het buitenland en inmiddels zijn er optredens verzorgd door heel Europa vanaf Italië tot Denemarken toe. Vooral veel in Denemarken en Duitsland. En natuurlijk "overal" in Nederland.


(foto Kerk Oirschot) Ook zijn er vele kerkdiensten verzorgd, zoals in Wageningen, Middelburg, Dongen, Eindhoven en Oirschot.

De band maakt tijdens optredens gemakkelijk contact met het publiek en dat gaf aanleiding om periodiek een nieuwsbrief uit te geven en te verspreiden onder abonnees en andere belangstellenden. Een logisch gevolg was ook de oprichting van een fanclub, de Vrienden van Efkes Anders. Met de vrienden en ieder die mee wil wordt elk jaar een muzikale Efkes Anders Riverboat Cruise gemaakt.


Kortom een historie van een van de oudste jazz bands van Eindhoven die er wezen mag en waar de band ook terecht trots op is.

(affiche) Het jubieumfeest werd geopend met een kort optreden van onszelf en na een welkomstwoord van onze ceremoniemeester trad de eerste van de bevriende band op. Dat waren de Senior Jazzmen.
Toen kwamen de Hofmuzikanten uit Bergeijk aan de beurt. Onze saxofonist Peter speelt ook in deze club. Ze gaven een stevig stuk swing weg.
Toen was het podium voor de Twilight Stompers. In deze band zitten twee leden van onze band, dus het is ook een beetje Efkes Anders.
Voor een intermezzo tussen al die jazz bands zorgde Lamarkomme uit Bergen op Zoom. Hier zit onze Willem ook in en die blies zijn partij dan ook mee.
De vrienden van de Feurth Street Lumber Factory uit Susteren gaven een prachtig stuk jazz weg, met veel verrassende arrangementen en een hoofdrol voor zangeres Linda Koolen.
Toen rustte op Efkes Anders de zware taak om een mooi einde van het feest in te luiden. Geen nood, we doen dit al 35 jaar en dat lukte dus wel. Als afsluiting was er een jamsessie voor alle muzikanten.

Onze hoffotograaf Ad van Mierlo maakte een mooie serie foto's van het feest. Die kun je bekijken via onderstaande link:
Foto's jubileumfeest


Terug naar de kop van deze paginaValid HTML 4.01 Transitional