EFKES ANDERS RIVERBOAT CRUISE

 In 2007 voor het eerst vertoond; in 2008 op herhaling in de overtreffende trap; sindsdien een niet meer weg te denken jaarlijks evenement: de EFKES ANDERS RIVERBOAT CRUISE.
En toch, aan alle goede dingen komt een eind. Al enkele jaren daalde het aantal fans dat mee ging met de cruise. Dat maakte de finaciering moeilijker. Helaas ging het niet meer. We moesten er mee stoppen.

  PrincehofZondag 3 juli 2016 was dus de laatste muzikale Riverboat Cruise. Het was een jubileum: het was de 10e cruise. Met schitterend weer, een mooie lunch, een lekker drankje, gezellige mensen en jazzmuziek was het een mooie dag.
We vertrokken per bus vanuit Eindhoven naar Sleeuwijk, waar we aan boord gingen van ms "Princehof". Aan boord werd een zeer uitgebreide lunch geserveerd.

ea-cruise-2016-route.jpg Het was een prachtige vaartocht. Eerst over de Nieuwe Merwede, tot de Ottersluis, waar we geschut werden en in de Sliedrechtse Biesbosch aankwamen. Dit deel van de Biesbosch is niet zo bekend als het zuidelijke deel en daarom is hier nauwelijks toerisme. Het is ongerept natuurgebied.

(Biesbosch) We voeren hier door smalle geulen; je kunt de bomen soms aanraken. Uiteindelijk kwamen we weer bij een sluis, de Helsluis. We gingen toen de Beneden-Merwede op en voeren langs de bedrijvigheid van Hardinxveld-Giessendam terug naar Sleeuwijk. Daarna bracht de bus ons weer naar Eindhoven.

Er zijn mooie foto's van deze cruise gemaakt door Noud Achten en Berry Slijkhuis. Kijk maar in het fotoalbum van de Efkes Anders Riverboat Cruise 2016

 Kijk ook eens naar de beschrijving van de cruise van 2015. Je vindt daar ook alle foto's.


Valid HTML 4.01 Transitional